fbpx

פוליסת חסכון(או פוליסה מנוהלת)

כל מה שרציתם לדעת על
סדרת מאמרים – סוגי השקעות פאסיביות

עוברים למוצר ההשקעה השני – פוליסת החסכון

פוליסת החסכון או פוליסה מנוהלת היא מוצר שבעיקרו מנוהל📊 בחברות הביטוח המוכרות שהן כלל, הראל, הפניקס, מגדל ומנורה אך ישנה אפשרות גם דרך איידיאיי ואיילון(דרך מיטב).
מי שרוצה לקבל את המוצר בניהול דרך בתי ההשקעות דוגמת ילין לפידות, מיטב דש, מור השקעות ואלטשולר שחם יכול לעשות זאת דרך מוצר ה Best Invest של הכשרה חברה לביטוח(אפשרות זו נותנת גם יתרון מיסויי כלשהו עליו ארחיב בהמשך).
בשונה מקופת הגמל להשקעה, פוליסת החסכון היא מוצר ותיק יותר הקיים מעל לעשור. המוצר עצמו מהווה תחליף השקעה בשוק ההון המתאים למי שאיננו רוצה לנהל את השקעותיו בעצמו בדומה למוצרים אחרים דוגמת קרנות נאמנות, תיק מנוהל וקופת גמל להשקעה – אך יש לו הבדלים ממוצרים אלו.

ראשית אומר שזה המוצר הכי מתאים להשקעה פאסיבית אך מנוהלת לבעלי סכומים העולים על 100 אלף ש"ח.
המשקיע מזרים כסף💵 לפוליסה כאשר יש מנהל השקעות הבוחר את מדיניות ההשקעה באופן אקטיבי.
בשונה מקרנות נאמנות בהן יש מגוון מאוד רחב הכולל קרנות 20/80 ודומיהן הפוליסה תציע מסלולים:
1. מניות
2. כללי
3. תלויי גיל
4. אגח

היתרונות העיקריים במוצר:
✈️שגר ושכח
 – פותחים פוליסה ומזרימים אליה הון ראשוני, מעבר לזה ניתן להקים הוראת קבע להמשך העברות חודשיות בקלות ולהשקיע מבלי להתעסק כלל.

מחיר פיקס – דמי ניהול קבועים אותם לא ניתן להעלות על בסיס החלטה של הגוף המנהל. בדרך כלל דמי הניהול למוצר יהיו גבוהים יותר מקופת הגמל להשקעה אך נמוכים יותר מקרנות נאמנות מניתיות. דמי הניהול ינועו בין 0.6 ל 1.2 אחוזים כאשר דרך בסט אינווסט או הפניקס בלאקרוק דמי הניהול יהיו גבוהים יותר.
בזה הפוליסה מאוד שונה מהתיק המנוהל בבנק אשר נאמר כי יש לו עלות פיקס, אך בפועל מחזיקים בו לרוב קרנות נאמנות שמכילות דמי ניהול די גבוהים וזה מביא לתשלום נוסף בעקיפין. בנוסף הפוליסה חוסכת את עלויות הקניה והמכירה אשר בתיק מנוהל כן משלמים.

דחיית מס – אין מיסוי על הפוליסה עד רגע הפדיון שלה וניתן למשוך כסף החוצה מהפוליסה בכל שלב ובכל סכום תוך כדי תשלום מיסוי יחסי בלבד. אופציית דחיית המס יכולה להיות שווה לכם עשרות אלפי שקלים לאורך השנים בתשואות עודפות עקב הריבית דריבית.

סכומי הפקדות אינן מגבלות💰 – בשונה מקופת הגמל להשקעה אשר מאפשרת הפקדה של סביב ה 76 אלף שח בשנה (לת"ז), פוליסת החסכון לא מגבילה אתכם כלל וניתן להפקיד אליה גם מיליוני שקלים ולהנות מדחיית המיסוי על כלל הסכום.

מוצרים אלטרנטיביים – במסלולים הכלליים ההשקעה היא לא רק במניות או אגרת חוב אלא גם במוצרים אלטרנטיביים דוגמת נכסי נדל"ן 🏰מניב פיזיים, החזקה בתשתיות מניבות (דוגמת כביש 6), השקעה בקרנות Private Equity וקרנות גידור כך שמקבלים רגל שאליה לא ניתן להחשף באופן ישיר למשקיע הקטן הפרטי. זהו יתרון גדול אשר לא ניתן לקבל דרך תיק מנוהל, קרנות נאמנות או קופת גמל להשקעה.

אפשרויות מינוף על הפוליסה – בדומה לקופת גמל להשקעה גם בפוליסת החסכון ניתן להתמנף על הכספים המנוהלים ואף בתנאים טובים יותר. בגלל שהגופים המנהלים בפוליסה בעיקרם הם חברות הביטוח תנאי המינוף מעולים כאשר ניתן לקבל גם 80% הלוואה בריבית מוטבת של פריים מינוס חצי. את ההלוואה אפשר לבחור לקחת בבלון/גרייס וכך לא להרגיש כי החזר ההלוואה לוחץ על התזרים החודשי.

אוקיי אז הבנו את הדברים הטובים במוצר, אך איך ניתן להבדיל חלק מהדברים המובנים בהשקעה בו אל מול מוצרים אחרים? בואו נסתכל:

בזמן שקופת הגמל להשקעה 📈מאפשרת מעבר בין מסלולים וגם בין הגופים המנהלים, פוליסת החסכון מאפשרת מעבר בין מסלולים ללא ארוע מיסויי אך דווקא המעבר בין הגופים המנהלים הוא יותר מורכב. הוא דורש מהמשקיע לפדות את הפוליסה, ולכן לשלם מס על הרווחים ורק לאחר מכן יוכל להעביר לגוף מנהל חדש.
ניתן להעביר בין הגופים המנהלים ללא ארוע המס(והצורך לפדות את הפוליסה) דרך השקעה במוצר ה Best Invest. דרך מוצר זה תוכלו להעביר בין שלל הגופים המנהלים את פוליסת החסכון תחת המסגרת של הכשרה חברה לביטוח ולא לשלם מס. החסרון הוא כפי שציינתי מעלה, דמי ניהול גבוהים יותר מפוליסות בשאר חברות הביטוח.

חשוב לציין גם כי בשונה מגמל להשקעה אין אפשרות לקבל פטור ממס על הרווחים בפוליסת החסכון בהגעה לגיל פרישה בכל מקרה.

יתרון אחרון שאני מעוניין למנות ופונה לקהל יחסית קטן והוא הטבת מס דרך סעיף 125ד לפקודת מס הכנסה
התנאים לקבלת הטבת יחיד: אחד מבני הזוג הגיע לגיל פרישת חובה בשנת המס הנבדקת ונולד במהלך 1948 או קודם לכן.
התנאים לקבלת הטבה זוגית: שני בני הזוג הגיעו לגיל פרישת חובה בשנת המס הנבדקת ונולדו ב- 1948 או קודם לכן.
ההטבה היא ניכוי מס על רווחים עד 14,520 ש"חליחידה ו- 17,760 ש"ח, לזוג. כלומר פטור מיסוי מקסימלי המגיע עד 3,630 ש"ח ליחיד

אין באמור המלצה, הנ"ל ניתן לצורך מידע בלבד. לכותב אין רשיון לייעוץ או שיווק פנסיוני ואיננו סוכן ביטוח בעל רשיון מטעם משרד האוצר

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest